5 Probleme de decor si solutii pentru ele

5 Probleme de decor si solutii pentru ele

Published In: Blog Mobila - Sfaturi si stiri Created Date: 2018-02-16 Hits: 1171 Comment: 0

Atunci cand vine vorba de design-ul adoptat intr-o casa, problemele pot aparea foarte usor, de la posibilitatile de depozitare si pana la felul in care este realizat iluminatul. Rezolvarea acestora reprezinta o provocare, mai ales atunci cand spatiul este inchiriat si nu poate fi modificat foarte mult.

Urmariti mai jos, cele mai des intalnite probleme in materie de decorare si modalitati usoare de solutionare a acestora:

1. Spatiu mic si inghesuit

-primul lucru, pe care il puteti face in astfel de cazuri, este evitarea aglomerarii spatiului, prin eliminarea tablourilor, daca sunt prea multe si a pieselor de mobilier, ce nu sunt neaparat necesare. Cu cat tineti mai libere suprafetele, politele, cu atat camera va parea mai mare

-vopsirea peretilor intr-o culoare deschisa este un alt truc ce poate sa aduca un aer prospat locuintei, luminand-o

-adaugati oglinzi pentru a crea iluzia unui spatiu mai mare si la luminos: o oglinda mare pe perete, poate face minuni, la fel ca pozitionarea unei oglinzi patrate deasupra unei mese sau in spatele canapelei


2. Necesitatea unei renovari in living, fara buget mare

-trebuie sa tinem cont ca mobilierul este partea cea mai costisitoare, atunci cand vine vorba de renovarea unei camere. Incercati sa aduceti “o fata noua” mobilei, fara a cumpara una noua, prin huse realizate dedicat canapelei si fotoliilor, prin vopsirea sau inlocuirea masutei de cafea sau prin adaugarea catorva accesorii in culori indraznete: pernute decorative, vaze, draperii etc.


3. Infrumusetarea dormitorului pentru oaspeti

-nu va extenuate incercand sa faceti dormitorul perfect, atunci cand aveti prieteni in vizita! Este suficent sa il pastrati curat si sa eliminati tot ce nu este necesar. Adaugati cateva cutii de depozitare sub pat, pentru a pastra in ele, toate elementele care aglomereaza camera si atarnati in spatele usii obiecte de organizare si pastrare a papucilor de casa, produselor cosmetice si a altor “nimicuri” care va incarca spatiul.


4. Infrumusetarea peretilor

-nu uitati cat de importanti sunt peretii intr-o casa, mai ales daca avem de-a face cu o locuinta inchiriata, care vine la pachet cu pereti albi si plictisitori, pe care un ii puteti vopsi dupa bunul plac. Alegeti sa ii decorati cu tablouri interesante, tapet care poate fi indepartat usor (nu toate tipurile de tapet sunt asa-cautati cu atentie!), colaje din fotografii personale sau chiar polite, pe care sa aranjati obiectele favorite.


5. Transformarea podelelor

-daca sunteti intr-un apartament inchiriat si nu va place podeaua, este foarte simplu sa alegeti un covor mare si frumos pentru a o acoperi si a-I da o infatisare pe gustul propriu.