5 ponturi pentru acasa – Curatenia de Primavara

5 ponturi pentru acasa – Curatenia de Primavara

Published In: Blog Mobila - Sfaturi si stiri Created Date: 2018-03-30 Hits: 1172 Comment: 0

Desi pare greu de crezut, avand in vedere vremea capricioasa din ultimul timp, iarna este in sfarsit de domeniul trecutului. O data cu temperaturile ridicate si zilele insorite, apar planurile privind curatenia de primavara sau “de Paste”, cum ne este bine cunoscuta noua, romanilor.

Curatenia de primavara este momentul in care ne putem insufla senzatia unui nou inceput, o resetare a lunilor friguroase, a paturilor si hainelor groase, care au ocupat spatiul vizual in caminul nostru, pe perioada iernii.

Am adunat cateva idei esentiale, care sa va ajute sa organizati procesul de improspatare, al casei, intr-un mod rapid si usor:

1. Scapati de aglomerare – inainte de a incepe curatenia, scapati de lucrurile care s-au adunat pe timpul anotimpului rece sau chiar de-a lungul anului trecut. Puteti sorta obiectele (imbracaminte, decor etc) in 2 gramezi: una cu lucruri suficient de bune, pentru a fi donate si una cu cele care trebuie aruncate. Pentru a avea un spatiu curat si aerisit, evitati sa pastrati lucruri pe care nu le-ati folosit in ultimul an. Cu siguranta nu le veti folosi nici de acum inainte!


2. Realizati un kit al produsele si ustensilele de curatenie – avem raul obicei sa depozitam obiectele de curatenie in diferite zone si dulapuri ale casei. Desi este acceptabil, in restul timpului, sa tinem la indemana produsele necesare in mod usual, atunci cand vine vorba despre curatenia de primavara, puteti salva timp pretios, daca nu alergati dintr-o camera in alta, pentru a cauta ce aveti nevoie. Folositi o cadita de plastic, in care sa carati ustensilele in diferitele zone ale casei, pentru a le avea pe toate la dispozitie.


3. Setati-va obiective clare – un proiect de amploare, asa cum este curatenia primavara, poate fi coplesitor pentru o singura persoana, asa ca cel mai simplu este setarea unor obiective segmentate. Impartiti planul in portiuni clare, pe care sa le faceti pe rand: incepeti cu ordinea in care vreti sa curatati camerele, apoi cu ordinea in care abordati fiecare camera, de jos in sus sau dintr-o parte in alta.


4. Nu uitati zonele greu de atins – desi nu primesc multa atentie, in mod obisnuit, o curatenie generala presupune si atingerea spatiilor unde accesul nu este foarte usor: lustrele de pe tavan, interiorul masinii de spalat, gurile de aerisire hota/aer conditionat, spatiile dintre mobile si perete etc.


5. Aduceti o nota distractiva procesului – intr-adevar, curatenia de primavara nu este o sarcina usoara, insa incercati sa nu o priviti ca pe o povara. Ridicati-va starea de spirit prin muzica, ce va poate acompania de-a lungul zilei sau rasplatiti-va la final cu ceva dulce, fara a mai tine cont de dieta. Daca aveti si mici ajutoare, asa cum sunt copiii, implicati-i in proces, prin delegarea unor sarcini potrivite varstei si inscrierea intr-un concurs antrenant “Cine termina primul?!”, iar lucrurile vor deveni mult mai amuzante pentru toata lumea.