Animalele de companie – integrarea necesitatilor in designul casei

Animalele de companie – integrarea necesitatilor in designul casei

Published In: Blog Mobila - Sfaturi si stiri Created Date: 2018-06-07 Hits: 1194 Comment: 0

Fiecare posesor, al unui animal de companie, stie cat de repede acestea devin parte integranta a familiei. Daca aveti un animal in casa, ati facut probabil deja schimbari in spatiul in care locuiti, pentru a le facilita sederea.

Daca stabilirea unei zone, unde mananca si a uneia unde doarme un animal de companie, este inceputul, nu uitati ca puteti merge la pasul urmator, si anume la integrarea nevoilor acestuia in designul interior.


1. Dus pentru animalute – desi unii aleg sa duca animalul de casa la veterinar sau in locuri speciale, pentru a-l spala/toaleta, acest lucru se poate dovedi costisitor ca bani si timp. Alegeti o solutie mai simpla, daca aveti doua bai acasa, care sa va usureze spalatul animalutului: o cabina de dus, cu podeaua ridicata, intr-una dintre ele. Sarcina devine mai usoara, pentru ca nu mai este nevoie sa va aplecati, iar daca adaugati pereti de sticla, evitati si imprastierea apei, pastrand podeaua uscata.


2. Boluri incorporate – bolurile cu apa si mancare sunt necesare, insa in majoritatea timpului, nu arata foarte bine imprastiate pe podeaua din hol sau bucatarie. Incercati sa le incastrati intr-unul din sertarele de jos, ale mobilei de bucatarie. Astfel, pot fi ascunse cand nu e nevoie de ele.


3. Usita de acces – daca traiti la curte si aveti in plan o usita, care sa poata fi folosita de animalul dvs de companie, renuntati la clasica varianta de plastic, rabatanta. Astazi gasiti optiuni variate de usi pentru animale, care se pot integra estetic in arhitectura generala a casei.


4. Spatiul de dormit – incadrarea locului de dormit, pentru animalutul preferat, in dulapurile deja existente in casa, este o solutie practica si frumoasa, care le ofera si lor o senzatie de protectie si siguranta.


5. Usa despartitoare pentru catei – pentru momentul in care in familie apare un bebelus, ce trebuie ferit o perioada de animalutele paroase, alegeti varianta unei jumatati de usi despartitoare, intre camerele open-space ale casei, astfel incat sa nu inchideti spatiul, dar sa puteti tine departe animalul de companie, atunci cand este necesar. O puteti realiza din orice material si pe orice marime, astfel incat sa se integreze in decorul camerelor.