Baia in actualitate – trenduri pentru 2019

Baia in actualitate – trenduri pentru 2019

Published In: Mobilier baie Created Date: 2019-06-19 Hits: 1590 Comment: 0

Intr-adevar, bucatariile sunt inima fiecarei locuinta, insa baile sunt, cu siguranta, cele care duc tot greul, incaperile cele mai versatile, ce trebuie sa functioneze, in acelasi timp, si ca “spalatorie domestica” pentru animalul de companie, si ca “statie de infrumusetare” atunci cand ne aplicam machiajului.

Pentru a va transforma baia in incaperea favorita, din intreaga casa, trebuie sa luati in considerare atat stilul, cat si functionalitatea. Parcurgeti, mai jos, trendurile prezente in 2019 si aflati ce trebuie sa inlocuiti, pentru o baie moderna si functionala:

1. Renuntati la vopsea si incercati tapetul – dupa multi ani in care nu a fost considerat “la moda”, tapetul isi reface aparitia, intr-un stil puternic, in toate camerele din casa. Daca nu vreti sa folositi tapetul intr-un spatiu mare, asa cum este living-ul, baia este locul perfect in care sa il experimentati. Alegeti o varianta indrazneata, grafica, ce foloseste contrastul si veti optine un update vizual instantaneu.


2. Inlocuiti griul, cu negrul – o regula de baza, in materie de design, este folosirea culorilor deschise pentru a face un spatiu sa para mai mare, insa folosirea culorilor inchise confera o adancime vizuala, extrem de potrivita unei incaperi, cum este baia. Anul acesta folositi negru, fie ca vreti sa vopsiti unul din pereti, pentru un efect de profunzime, fie ca il folositi in mobilier si obiecte sanitare, pentru contrast si focalizare a atentiei.


3. Atentuati stralucirea si mergeti pe industrial – in 2019 renuntam la baile glam, in prepoderenta roz, cu accente aurite si ne axam pe stilul industrial-chic, cu trasaturi mai dure, metale si un estetic masculine. Pentru un aspect industrial stilizat folositi corpuri de iluminat formate doar din becuri, eventual imbracate in fier forjat, mobilier din lemn natural si apelati la artificii de design, asa cum este lasarea tevilor descoperite.


4. Reganditi chiuveta-consola, in una suspendata – masca traditionala a chiuvetei este redusa la pret si usor de gasit, insa ocupa spatiu si este demodata. Anul acesta mergeti pe varianta unui mobilier-masca al chiuvetei, care sa fie prins direct in perete, suspendat. Pe langa aspectul modern, un astfel de corp de mobilier va permite depozitarea obiectelor mai mari dedesubt.


5. Inlocuiti clasica faianta, cu una surprinzatoare – in baie am fost obisnuiti sa folosim faianta deschisa la culoare, cu modele discrete, care sa ajute la marirea vizuala a spatiului. In 2019 ne concentram pe faianta in modele si culori indraznete, pe care o folosim pe zone mici, pentru a nu sufoca spatiul, cum ar in zona dusului sau in jurul cazilor.


6. Upgradati mobila colorata, cu mobilier din lemn natural – tonurile de lemn natural sunt in mare voga anul acesta. Daca va doriti ca baia sa aiba un aspect de spa, mobilierul din lemn natural este o optiune minunata. Aduceti accesorii din bambus sau bumbac pentru a intregi aspectul.


7. Renuntati la cada alba, pentru una colorata – in ultimii ani, cazile au devenit obiecte decorative in principal, utilitatea lor trecand in plan secund. O cada colorata aduce o nota moderna intr-un spatiu clasic. Vopseaua colorata se regaseste doar pe exterior, interiorul ramanand in protelanul alb clasic, iar tonurile cele mai frecvente sunt: coral, tucuoaz sau caramiziu.


8. Inlocuiti suprafetele lucioase, cu unele mate – de la nivelul obiectelor sanitare si pana la faianta, cel mai important trend al bailor, in anul 2019, este acela al suprafetelor mate. O gresie sau faianta mate aduc textura si sofisticare spatiului si sunt mai usor de intretinut.