Baia – modalitati rapide si usoare de transformare

Baia – modalitati rapide si usoare de transformare

Published In: Mobilier baie Created Date: 2019-10-16 Hits: 2121 Comment: 0

Daca v-ati plictisit de felul in care arata baia dvs. sau aspectul acesteia este unul uzat si invechit, venim in ajutor cu o lista de idei simple si necostisitoare, prin care puteti da o noua fata acestei camere, atat de importante din locuinta.

Atunci cand vine vorba despre renovarea unei bai, cel mai important proiect este cel al schimbarii modului in care este iluminata. Unele studii au aratat ca felul in care se imbina lumina si culorile, intr-o incapere, este principalul factor care ne afecteaza starea de spirit. Daca adaugam si faptul ca o iluminare corecta poate mari vizual un spatiu, am gasit punctul de pornire al incursiunii noastre spre redecorare.

Corpurile de iluminat vechi si lumina fluorescenta genereaza umbre si confera nuante neplacute obiectelor din baie, inclusive asupa pielii noastre, atunci cand ne privim in oglinda. Daca nu puteti sau nu doriti sa schimbati aplicele sau plafonierele deja existente, luati in considerare schimbarea becurilor: de la lumina fluorescent, la una calda, placuta ca lumina soarelui.

Daca v-ati ocupat de upgradarea modului in care este luminata baia dvs, urmatorul pas ce trebuie abordat, simplu si usor, este cel al culorilor folosite in spatiu. Indiferent ca este vorba despre vopsea impermeabila, faianta sau tapet rezistent la apa, nuantele pe care le alocam baii sunt extrem de importante.

Alegeti culori deschise pentru suprafetele mari, asa cum sunt peretii si tavanul si pastrati tonurile mai inchise, pretentioase pentru accent. Inainte de a vopsi/faianta/tapeta peretii, verificati cum arata nuantele alese in lumina, pe care ati stabilit-o in incapere si asigurati-va ca este pe placul dvs.