Biroul de acasa – schema coloristica

Biroul de acasa – schema coloristica

Published In: Mobilier comercial / birou Created Date: 2019-07-15 Hits: 1461 Comment: 0

Atunci cand va ganditi la crearea unui birou acasa, primele lucruri pe care le stabiliti sunt legate de mobilierul ce urmeaza a fi introdus in spatiu, dimensiunile lui, tipul de obiecte pe care le veti folosi etc. Nu uitati, insa, ca schema coloristica utilizata este foarte importanta, ea fiind cea care defineste spatiul si il incadreaza in paleta generala a locuintei.

Va oferim, mai jos, cateva idei interesante, din care sa va inspirati in alegerea culorilor pentru biroul de acasa:

1. Alb monocromatic

Pentru un aspect modern si potrivit oricarui tip de spatiu, alegeti o schema coloristica monocromatica, folosind preponderent albul. Veti obtine o deschidere vizuala a zonei, o senzatie “aerisita”, care nu va apasa nici daca dimensiunile disponibile sunt reduse. Daca va doriti un birou clasic, impecabil si care sa nu se demodeze usor, albul este alegerea potrivita.


2. Lemn masiv in nuante neutre

O alta optiune este lemnul masiv, in tonuri neutre, care se combina extrem de bine cu alte nuante asemanatoare, oferind un aspect pretios. Daca doriti sa obtineti senzatia unui birou executiv, folositi lemnul masiv si pentru podea si restul mobilierului. Nuantele neutre pentru covor, scaune si accesorii se asorteaza perfect cu genul acesta de birou.


3. Albastru si nuante neutre

O modalitate de realizare a unui birou acasa, care sa nu se demodeze si sa functioneze in orice locuinta, este combinarea nuantelor neutre cu albastrul. Dulapurile negre sau gri, impreuna cu unele albastre, contrasteaza placut cu peretii si tavanul alb, fara sa incarce vizual. Intregiti spatiul printr-un covor texturat si un birou din lemn masiv.


4. Stralucire si culoare

Daca sunteti adeptii unui spatiu colorat, puteti obtine o zona pentru birou vesela, fara sa ii conferiti aerul unei camere pentru copii. Plecati de la pereti albi sau neutri si adaugati un birou si accesorii intr-o paleta coloristica variata. Politele functioneaza extraordinar in acest caz, permitand expunerea diferitelor obiecte de birou, in culori puternice: rame foto, cutie pentru dosare, mape sau bibliorafturi.


5. Rosu in tonuri inchise

Pentru crearea unui spatiu clasic, care sa va ajute sa va concentrati, incercati rosul inchis, pentru un echilibru indraznet. Puteti incorpora aceasta culoare printr-un perete accent, pe care il completati cu nuante neutre de alb sau negru, in randul accesoriilor si cu tonuri de roz pal pentru scaun sau draperie.