Bradul de Craciun – luminite cu stil

Bradul de Craciun – luminite cu stil

Published In: Blog Mobila - Sfaturi si stiri Created Date: 2018-12-03 Hits: 1053 Comment: 0

Modul in care asezam instalatia de lumini in Bradul de Craciun si culorile folosite pentru aceasta,  pot face diferenta intre un brad banal si unul care sa exprime magia Sarbatorilor de Iarna.

Renuntati la infasurarea clasica a luminitelor, de sus pana jos, in bradul de acasa si parcurgeti urmatorii pasi, care vor transforma radical aspectul acestuia:

1. Culoare uniforma – alegeti o instalatie care sa aiba cablul de culoarea bradului dvs. Daca aveti un brad argintiu, folositi un cablu alb sau gri, iar daca bradul artificial este verde sau aveti unul natural, cumparati o instalatie cu fir in aceeasi culoare. Veti creea astfel senzatia ca luminitele plutesc magic pe crengi.


2. Multitudine de lumini – daca pana acum ati avut un anumit numar de luminite in Pomul de Craciun, dublati-le sau triplati-le si veti fi impresionati de efect. Brazi impodobiti, pe care ii vedeti la televizor, arata atat de bine pentru ca au foarte multe luminite. Achizitionati instalatii care folosesc becuri LED, pentru un consum mai mic si pentru ca nu incing materialele vecine, in modul in care o fac becurile traditionale.


3. Verificare atenta a luminilor – daca aveti o instalatie folosita in anii anteriori, verificati inainte toate beculetele acesteia. Nimic nu strica infatiseara unui Brad de Craciun, ca luminitele lipsa din anumimte zone ale acestuia!


4. Instalatie cu temporizator – pentru a nu va face griji in legatura cu siguranta casei, cand nu sunteti prezenti si pentru a nu fi nevoiti sa scoateti-bagati stecherul in continuu din priza, alegeti o instalatie cu temporizator, care va ajuta sa fixati momentele cand vreti ca aceasta sa porneasca sau sa se opreasca.


5. Lumina din interior – tendinta clasica este sa asezam luminitele pe varfurile din exterior, ale ramurilor, insa o astfel de strategie va lasa interiorul bradului in intuneric. Pentru un aspect interesant, incercati sa luminati si trunchiului pomului, obtinand astfel o stralucire suplimentara. Puteti alege lumina alba pentru trunchi si lumini colorate pentru crengute.


6. Orientarea luminilor – daca doriti un efect “wow!” pentru Bradul de Craciun, impartiti suprafata acestuia in 3 segmente: sus, mijloc, jos si atarnati instalatii independente pe fiecare din aceste zone. Efectul este extraordinar, pentru ca liniile sunt multiple si nu respecta un tipar. De asemenea, vor fi mai usor de dat jos.


7. Impodobire strategica – asezati ornamentele de brad, cele mai stralucitoare, langa beculetele instalatiei. Veti obtine astfel o reflectie suplimentara a luminii.


8. Nu uitati partea de jos – ultimul nivel al bradului este de cele mai multe ori neglijat. Nu uitati ca acesta este extrem de important si trebuie luminat la fel de bine, ca restul pomului, pentru ca dedesubt veti plasa cadourile si alte ornamente, ce au nevoie sa fie puse in valoare.