Caramida – element de design interior

Caramida – element de design interior

Published In: Blog Mobila - Sfaturi si stiri Created Date: 2019-08-02 Hits: 1334 Comment: 0

Material clasic, folosit in constructii, caramida, prin textura sa interesanta, poate fi utilizata intr-o mare varietate de trenduri, in design interior. Cel mai adesea, o vedem prezenta in locuinte rustice, clasice, industriale, dar si in cele extrem de chic.

Astazi vom trece in revista cateva modalitati de folosire a caramizii, in diferite tipuri de design regasite in locuintele moderne, intr-o maniera subtila si eleganta, ce confera un aer special acestora.

1. Design industrial – extrem de des folosita in acest tip de design interior, caramida produce un efect vizual interesant, prin nuantele calde ce contrasteaza cu cele reci, tipice spatiilor industriale. Un plus major este adus de contrapunerea texturilor diferite, caramida avand un aspect diferit fata de materialele folosite, in mod normal, in spatiile minimaliste, industriale si moderne.


2. Desing rustic-chic – trendul rustic-chic este completat interesant de folosirea caramizii, care aduce o sensibilitate vizuala, ce se completeaza perfect cu alte elemente rustice, asa cum sunt covoarele in acest stil. Spatiile moderne sunt definite de o paleta coloristica usoara, in nuante deschise, care se reflecta placut in caramida, daca folositi un chit deschis la culoare.


3. Perete accent – o modalitate ideala, de folosire a caramizii in locuinta, este realizarea unui perete accent, care va juca rolul de punct de focalizare al atentiei si care va insufla acel vibe rustic-chic, atat de “in trend” astazi. Veti obtine contrast si interes vizual prin pereti albi, mobila cu accente minimaliste si iluminare usor industriala.


4. Imbinare de texturi – o utilizare inedita a caramizii, in design-ul interior, este realizarea de “conflict creativ” intre aceasta si alte materiale. Un exemplu bun este placarea bucatariei cu caramida, producand un efect solid si puternic, care concureaza cu blatul de marmura si corpurile de bucatarie din lemn. Observam astfel ca 3 materiale, de texturi diferite, pot crea interes vizual in orice spatiu.