Chitul pentru rosturi – arta prin culoare

Chitul pentru rosturi – arta prin culoare

Published In: Blog Mobila - Sfaturi si stiri Created Date: 2018-08-22 Hits: 1181 Comment: 0

Atunci cand vorbim despre design interior, incorporarea culorilor este unul dintre elementele esentiale care aduc valoare vizuala si impresie artistica sporita, in camerele locuintei.

Una dintre metodele actuale, de a folosi jocul de culori, este utilizarea chitului de rosturi colorant, care imprima un aer artistic spatiului. Parcurgeti modalitatile interesante de incorporare, ale chitului colorat, in designul interior:


1. Asortati artistic – daca vreti sa va asigurati ca nuanta chitului nu trece neobservata, incercati sa asortati culoarea acestuia cu alti pereti accent din apropiere. Veti obtine un efect de coeziune al spatiului, fie ca vopsiti un perete clasic  sau placati unul dintre pereti cu faianta, in aceeasi culoare cu chitul folosit. Nu va opriti doar la aceste variante! Puteti asorta chitul cu usa sau cu unul din dulapurile din incapere.


2. Nuante aprinse – pentru un efect interesant, folositi chitul pentru rosturi in culori aprinse, asa cum este rozul sau turcoazul si alaturati-l unor placi de faianta albe. Astfel, nu veti incarca spatiul, iar chitul devine elementul principal estetic.


3. Contrast esential – chitul pentru rosturi sare in evidenta daca folositi contrastul intre el si placile de faianta. De exemplu, alaturati un chit intr-o nuanta de galben aprinsa, unei faiante bleu deschis si veti fi surprinsi de efectul obtinut. Daca va tenteaza un aspect mai indraznet, contrastati un chit inchis la culoare cu faianta alba.


4. Plasament ideal – dupa cum stim, chitul pentru rosturi ocupa o suprafata subtire intre placile de faianta sau gresie, asa ca este preferabil sa folosim varianta lui colorata in locuri usor de observat:  in jurul oglinzilor din baie, deasupra chiuvetei din bucatarie sau in spatele aragazului. Atunci cand utilizati culori aprinse in zone cu trafic mare, privirea va fi atrasa automat.


5. Metalic impresionant – nu uitati ca nu este nevoie sa va limitati la colorile clasice ale vopselei si ca puteti duce chitul pentru rosturi la urmatorul nivel, prin folosirea nuantelor metalice, de auriu sau argintiu. Completati aspectul cu accesorii in aceleasi tonuri metalice: baterie, robinet, cadru oglinda sau manere de la dulapuri. Pentru ca acest chit metalic sa iasa in evidenta, folositi contrastul cu faianta neutra.