Covoare din blana artificiala – eleganta si caldura in casa

Covoare din blana artificiala – eleganta si caldura in casa

Published In: Blog Mobila - Sfaturi si stiri Created Date: 2019-03-01 Hits: 1072 Comment: 0

Societatea actuala a depasit, din fericire, dorinta arzatoare de a folosi blana naturala in decorul interior, iar variantele artificiale au devenit din ce in ce mai aspectuoase si mai usor de achizitionat.

Blanda artificiala, de oaie sau de vaca, folosita in realizarea covoarelor, va aduce o nota distincta caminului dvs si un plus de caldura moale si pufoasa.

1. Caracteristici importante:

- Nu uitati ca un covor artificial de blana nu este la fel de rezistent ca unul natural, de aceea este potrivit in zonele cu cel  mai mic trafic, din casa, asa cum sunt dormitoarele sau birourile de acasa.

- Covorul ales trebuie sa aiba dimensiuni proportionale cu camera si mobila existenta, iar forma iregulata, a unui astfel de covor din blana artificiala, va conferi un plus de interes vizual spatiului

- Incercati sa completati estetic camera, in care pozitionati un astfel de covor, prin asortarea cu alte obiecte de decor, cum sunt pernutele decorative de pe pat sau canapea


2. Accent dramatic in design

Incercati sa coordonati culorile dintr-un covor artificial cu restul camerei, folosind aceeasi paleta coloristica in tapetul de pe pereti si obiectele de mobilier inconjuratoare.


3. Accesorii cu personalitate

De cele mai multe ori, blana artificiala de oaie este realizata in bucati de dimensiuni mai mici, ca cea de vaca, de aceea aceasta poate fi pusa si peste fotolii, scaune sau ca accent la piciorul patului, in completarea altui covor mai mare, din centrul camerei.


4. Flexibilitate in stil

Covoarele de blana artificiala, de oaie sau vaca, sunt potrivite oricarui stil si decor, fiind complementare diferitelor tonuri de culori si texturi, de la cele neutre, pana la cele naturale si saturate. Le puteti folosi sub masutele de cafea, birouri sau chiar peste alte covoare, in anotimpul friguros.

Blana de oaie artificiala vine in diferite nuante extrem de estetice: bej, negru, alb, roz, gri, turcoaz, albastru marin si mov, iar blana artificiala de vaca, in combinatiile cele mai populare: alb si negru, maron si alb sau in nuante ce imita maroul pieii de vitel si zebra.