Craciunul acasa – idei decorative

Craciunul acasa – idei decorative

Published In: Blog Mobila - Sfaturi si stiri Created Date: 2018-12-14 Hits: 997 Comment: 0

Craciunul este o perioada mult asteptata a anului, incarcata de magia cantecelor traditionale, a povestilor feerice cu Mos Craciun si a decoratiunilor ce infrumuseteaza fiecare casa.

Parcurgeti mai jos cateva idei de decoratiuni, pe care le puteti folosi in casa dvs si care vor aduce spiritul Craciunului in sanul intregii familii.

1. Culorile reprezentative: rosu si verde. Daca vorbim de un Craciun traditional, alegem intotdeauna nuante de rosu si verde, pe care le putem folosi in diferite obiecte din casa: pernute decorative, figurine decorative sau cadourile impachetate de sub brad. Puteti sa va jucati cu diferite tonuri ale acestor culori, de la verdele intens al padurii, pana la rosul aprins, care inveseleste incaperea.


2. Texturi si materiale variate. Secretul unui design unic si interesant sta in folosirea texturilor si materialelor diferite. Indrazniti sa va jucati cu toate obiectele de decor traditionale, imbinandu-le cu cele prezente in casa: ghirlande de brad si globulete in rosu si verde, ce se completeaza cu verdele plantelor din camera si cu paturicile si perutele de pe canapea.


3. Tematica omogena. Provocarea in designul interior este crearea unui spatiu coerent, care “sa curga” armonios dintr-un colt al camerei in altul. Cu totii avem articole nenumarate de Craciun in casa, de la cadourile primite de la cei dragi si pana la achizitiile pe care le face in fiecare an. Pentru ca haosul sa nu domine spatiul, incercati sa grupati obiectele asemanatoare in anumite zone bine definite. De exemplu, daca aveti diferite obiecte ce infatiseaza ingerasi, asezati-le impreuna intr-un colt al bibliotecii sau pe o masuta decorativa, pentru a realiza un element de design individual in camera. Procedati la fel cu obiectele ce au nuante coloristice asemanatoare.


4. Naturalete definitorie. Nu uitati ca tot ce exprima naturalete impresioneaza, asa ca incercati sa folositi brazi naturali sau crengute si arajamente naturale, cu flori proaspete si frumos colorate. O draperie verde va aduce aceeasi atingere de “natura in casa”, iar plasarea fructelor de sezon in aranjamente frumoase vor conferi un sentiment de curatenie si sanatate.