Culorile saturate – tendinta anului 2018

Culorile saturate – tendinta anului 2018

Published In: Blog Mobila - Sfaturi si stiri Created Date: 2018-02-08 Hits: 2097 Comment: 0

Anul 2018 reprezinta, in materie de tendinte, o renuntare la spatiile minimaliste, usor sobre de anul trecut. Culorile saturate sunt acum la moda si trebuie sa recunoastem ca arata foarte bine!

Anul 2018 reprezinta, in materie de tendinte, o renuntare la spatiile minimaliste, usor sobre de anul trecut. Culorile saturate sunt acum la moda si trebuie sa recunoastem ca arata foarte bine!

Un lucru este sigur, insa: atunci cand aveti de-a face cu nuante intense, aveti nevoie de ajutor. Parcurgeti sfaturile de mai jos, pentru a afla cum sa folositi culorile saturate in designul interior, pentru ca locuinta dumneavoastra sa arate impecabil.

>Perete accent – atunci cand luati in considerare aducerea unei culori intr-o camera, prima varianta este vopsirea unui perete, care nu ar trebui sa va coste foarte mult. Pentru ca discutam despre nuante puternice, este bine sa evitati colorarea tuturor peretilor, mai ales daca aveti camere mici. Solutia perfecta este realizarea unui “perete accent” – ideal cel pe care se opreste privirea cand intri in incapere – si vopsirea celorlalti in nuante neutre, deschise.


>Mobilier cu personalitate – daca nu vreti sa schimbati peretii, mobila este varianta cea mai sigura; o piesa de mobilier care sa atraga negresit privirea, va impresiona cu siguranta. Aveti grija, insa, ca toate elementele de design din incapere sa se armonieze. Pentru acest lucru, luati in considerare cateva sfaturi simple:

  • Pozitionare: grupati piese de mobilier, astfel incat sa contrasteze intr-un mod placut, ca in cazul zonelor de relaxare sau puneti accentul de culoare pe dressingul din dormitor sau pe masuta de cafea din sufragerie
  • Coloristica: orice nuanta puternica ati alege, asigurati-va ca se armoniaza cu restul culorilor din incapere: mergeti pe contrastul cu tonuri neutre sau opuse
  • Marime: orice piesa de mobilier alegeti, pentru a purta o culoare puternica, fiti siguri ca este sufficient de mare, fata de restul obiectelor, pentru a atrage atentia


>Accesorii – in cazul in care doriti sa abordati tendinta moderna, insa intr-un mod subtil si putin costisitor, apelati la accesorii, micile detalii care fac diferenta estetica intr-o incapere. Combinati si diversificati modele si culori, fara sa va impuneti vreo limita: permute decorative, covorase, paturi, piese de décor etc.


>Arta pe perete – infrumusetarea casei, cu nuante puternice, se dovedeste foarte usor de realizat prin tot ce inseamna arta de perete, un element obligatoriu atunci cand vorbim de design-ul interior. Incercati sa achizitionati aceste elemente de perete prima data, pentru a putea asorta restul camerei, la paleta coloristica, iar culoarea accent este bine sa se regaseasca si in alte accesorii.