Design arborescent  – idei creative pentru decorarea peretilor

Design arborescent – idei creative pentru decorarea peretilor

Published In: Blog Mobila - Sfaturi si stiri Created Date: 2018-07-18 Hits: 1038 Comment: 0

De-a lungul timpului, peretii artistici au devenit un design apreciat si intalnit din ce in ce mai des, atunci cand vine vorba de imbunatatirea esteticului in casa.

Orice stil ati dori sa abordati, fie ca este vorba de forme geometrice, arta realistica, natura si vegetatie sau desene multicolore, decorarea unui perete aduce un plus de valoare vizuala. Decorarea unui perete, prin vopsire sau aplicare a tapetului, va aduce o dimensiune interesanta camerei, prin crearea unui punct de interes, care va atrage toate privirile.

Astazi vom pune accent pe incorporarea naturii, mai exact a padurii si a arborilor, in design-ul casei. Nu uitati ca puteti alege intre numeroase si versatile modalitati de transpunere a acestor peisaje: fie ca este vorba de infuzie de naturalete sau de inovatie artistica.

1. Peretele accent – tonuri subtile: daca aduceti un peisaj, al unei paduri intr-o camera, luati in considerare faptul ca acesta nu trebuie neaparat sa domine spatiul. Pentru un aspect subtil, mergeti pe nuante de bleu si gri, care se potrivesc perfect intr-un design modern si pot completa interesant accentele din piesele de mobilier.


2. Realism si evadare: pentru zona in care luati masa, puteti opta pentru o varianta mai indrazneata a peretelui accent, prin transformarea unuia intreg, intr-o scena realistica si vie, a unei paduri naturale. Intr-o bucatarie moderna, tapetul aplicat poate da senzatia totala de realitate, pana intr-acolo incat dulapurile sa para ca plutesc in spatiu.


3. Scena abstracta – perete decor in camera copilului: camera copiilor este locul perfect pentru un design interesant si artistic, de aceea un perete decorat cu motive naturale, abstracte transforma ideal spatiul estetic. Alegerea unui design arborescent, abstract, aduce o nota copilareasca si jucausa camerei, asemanatoarea cu o gradinita, iar pasarelele tri-dimensionale, adauga tonuri distractive. Pentru aceasta camera, aveti nenumarate variante: design arborescent colorant, animalute care traiesc in padure sau crengi ale copacilor care “sprijina” policioare applicate pe perete.


4. Perete artistic – dormitorul adultilor: un peisaj arborescent, poate capata o tenta artistica, atunci cand vine vorba de dormitorul principal. Adaugarea unor elemente asa cum sunt norii, pasarile, un balon cu aer cald sau un fluture supra-dimensionat, aduc o nota fantezista spatiului. Mergeti pe culori pamantii, pentru un spatiu clasic si introduceti cateva culori, pe care sa le regasiti si in alte elemente din camera: rozul draperiilor, de exemplu, care apare si in cateva zone ale peretelui.