Design in Living – trenduri pentru 2019

Design in Living – trenduri pentru 2019

Published In: Mobilier living Created Date: 2019-01-30 Hits: 1002 Comment: 0

In fiecare an, design-ul interior este influentat de tendinte specifice, iar 2019 ne aduce un focus emfatic in living.

Urmariti mai jos trendurile anului in curs, in materie de design interior in living room si aflati cum puteti aplica in casa dumneavoastra.

1. Mobila cu personalitate

Anul acesta, piesele de mobilier sunt extrem de colorate si indraznete. Fie ca vorbim despre canapea, fotolii sau scaune decorative, accentul se pune pe nuante aprinse, inspirate din pietrele pretioase, care nu si-au mai facut aparitia de ceva timp: rosu rubiniu, verde smarald si albastru safir. Daca veti imbratisa aceasta abordare, tineti cont de faptul ca piesa de mobilier nuantata trebuie sa fie cea care joaca rolul de vedeta in incapere. Echilibrati spatiul prin tonuri neutre, pentru a nu incarca vizual.


2. Tavan valorificat

De-a lungul timpului, tavanul a avut multe momente in care a jucat un rol important in cadrul living-ului, iar in 2019 isi face aparitia in forta. De data aceasta, tendintele sunt spre culori inchise, de la maron inchis, negru si gri. Nu trebuie sa va opriti, totusi, doar la aceste nuante, dar este important sa incorporati culori ce sunt folosite si in alte aplicatii din camera. Nu uitati ca va puteti juca si cu materialele folosite in decorarea tavanului: vopsea, tapet sau pereti falsi.


3. Arta supradimensionata

2019 se anunta a fi un an in care arta va ocupa un loc foarte important, iar acest lucru isi va gasi efectul si in arta de perete, folosita in design-ul interior. Astfel, printurile, tablourile sau obiectele de decor sunt mari, indraznete si reprezinta punctul de focalizare al intregului perete.


4. Aranjamente punctuale

Pozitionarea mobilei in living a depasit de mult perioada in care canapeaua era lipita de un perete, lasand in fata ei si in mijlocul camerei un spatiu mare liber. Anul acesta trendul este acela de a crea aranjamente functionale cu ajutorul pieselor de mobilier, care imbina utilul cu esteticul. Atunci cand discutam despre living room, genul acesta de aranjamente trebuie sa exprime un sentiment primitor, de a patrunde in spatiu si a petrece cat mai mult timp acolo. Plecati de la pozitionarea unui covor de dimensiuni medii, in jurul caruia sa asezati piesele de mobila dorite, care sa aiba ca punct de focalizare ca televizorul sau semineul.