Draperiile – idei creative pentru casa

Draperiile – idei creative pentru casa

Published In: Blog Mobila - Sfaturi si stiri Created Date: 2019-04-03 Hits: 1517 Comment: 0

Atunci cand vine vorba despre draperii, cu totii cunoastem pozitionarea lor clasica, functionala si care se potriviste oricarui stil de design al camerei: fie aranjate in stanga sau dreapta ferestrelor, fie incadrandu-le pe ambele parti.

Chiar si in privinta draperiilor, insa, putem recurge la trucuri creative, care sa aduca note distincte camerelor in care le folosim. De la asezarea lor intr-un mod unic, care sa permita patrunderea luminii cu usurinta in casa, pana la pozitionarea lor in unghiuri inedite, exista diferite modalitati interesante de atarnare a draperiilor. Parcurgeti cateva dintre aceste idei, in paragrafele de mai jos si incercati sa le aplicati in caminul dvs.

1. Spatiere creativa pentru o lumina difuza

Pentru camerele ce dispun de geamuri mari, expuse pe perioadele din zi cu cea mai puternica lumina naturala, recurgeti la o spatiere la intervale egale, a draperiilor. Acest stil permite patrunderea luminii in camera, insa anuleaza efectul puternic al acesteia, in zilele foarte insorite. Veti obtine un echilibru vizual, extrem de confortabil pe parcursul zilei, iar colturile peretelui vor fi imbracate in texturi atractive.


2. Creativitate prin geometrie

Atunci cand in casa dvs exista pereti inclinati, fie ca este vorba despre camerele obisnuite, fie ca vorbim despre mansarda, luati in considerare faptul ca draperiile pot fi atarnate de-a lungul acestora, unghiurile pe care le puteti crea in acest fel, oferind un aspect romantic si elegant. Nu uitati ca texturile draperiilor, pe care le folositi, sunt importante si trebuie sa completeze design-ul din restul incaperii.


3. Coloristica si accente creative

Nu fiti tematori in ce priveste culoarea aleasa pentru draperii. O nuanta indrazneata, care sa se regaseasca si in alte obiecte din camera sau una care sa contrasteze cu restul paletei coloristice, va oferi un plus estetic surprinzator. Incercati sa va jucati cu tonuri asemanatoare sau contrastante in randul pernutelor decorative, al masutei de cafea sau chiar a tapetului de pe perete.


4. Drapaje creative pe perete

Dupa cum stiti, textura materialului, din care sunt realizate draperiile, este extrem de importanta. Alegeti pentru dormitor materiale “luxuriante”, in nuante deschise, pentru un plus de romantism si eleganta. Drapajele realizate pe perete, in spatele tabliei patului, surprind vizual si aduc o nota interesanta dormitorului.