Idei Practice – Alegerea Mesei Potrivite

Idei Practice – Alegerea Mesei Potrivite

Published In: Mobilier bucatarie Created Date: 2019-09-09 Hits: 2165 Comment: 0

Fie ca este vorba de bucatarie sau de o zona special amenajata in living, pentru luarea celor trei mese ale zilei, alegerea obiectelor de mobilier potrivite este o sarcina destul de complicata.

Masa la care mananca toata familia, este o piesa de mobilier de dimensiuni destul de mari, asa ca introducerea uneia nepotrivite, spatiului si dimensiunilor de care dispunem, poate dezechilibra vizual si poate reduce utilitatea zonei in care o folosim. Atunci cand ne gandim la optiunile, pe care le avem, in ce priveste masa de bucatarie, trebuie sa luam in considerare atat stilul, pe care ne dorim sa il abordam, spatiul avut la dispozitie, dar si bugetul in care dorim sa ne incadram.

In momentul in care realizam ce tip de masa este potrivit locuintei noastre, reducem timpul de cautare si evitam alegerea gresita a acesteia. Gasiti, mai jos, cateva idei practice, pentru scurtarea procesului de selectie si cumparare, a acesteia:

>> Verificati dimensiunile camerei, in care urmeaza sa pozitionati masa – principala caracteristica, de luat in seama, este dimensiunea mesei, pe care urmeaza sa o achizitionati. Puteti merge pe varianta unei mese mari, “grele” din punct de vedere vizual sau pe cea a uneia minimaliste si de dimensiuni mici. Incepeti prin masurarea camerei, in care urmeaza sa fie asezata masa, fie ca este vorba de bucataria propriu-zisa, fie ca discutam de zona de dining, din cadrul livingului. Pentru spatiile mici, luati in considerare mesele extensibile, care sa ocupe zone mari, doar cand sunt desfacute. Pentru apartamente open space, in care puteti seta zona de dining oriunde asezati masa, ajutati-va si de alte obiecte, pentru a creea un spatiu estetic vizual, asa cum este un covor destinat doar acestei zone.

>> Alegeti stilul si materialul, din care doriti sa fie confectionata masa – urmatorul pas, pe care trebuie sa il faceti, este alegerea stilului mesei, in care este bine sa tineti cont de urmatoarele:

  • In locuintele clasice se potrivesc cel mai bine mesele din lemn masiv, asa cum este mahonul si finisaje in tonuri inchise de cafea


  • Locuintele contemporane se potrivesc cu mesele minimaliste si moderne


  • Locuintele in stil industrial au nevoie de mese cu elemente metalice, asa cum sunt picioarele din otel


  • Pentru locuintele artistice, trebuie sa alegem o masa in stil original, cu picioare ondulate, blat neconventional sau forme geometrice


  • Spatiile rustice merg foarte bine cu mesele texturate, din lemn