Idei practice – decorarea baii

Idei practice – decorarea baii

Published In: Mobilier baie Created Date: 2019-11-20 Hits: 2420 Comment: 0

De multe ori neglijata in mecanica unei locuinte, din cauza dimensiunilor reduse, care nu permit prea multe variante de decorare, baia este totusi o incapere esentiala, folosita extrem de des, atat de membrii familiei, cat si de invitatii ocazionali.

Va exemplificam, astazi, cateva modalitati rapide si necostisitoare, prin care puteti oferi un aspect nou si modern baii dvs, indiferent de dimensiunile avute la dispozitie.

1. Vopsirea peretilor

Aspectul unei bai, poate fi imbunatatit rapid, prin revopsirea peretilor, intr-o culoare potrivita spatiului existent si a preferintelor personale. Culorile deschise ajuta la marirea spatiului vizual si sunt recomandate bailor de dimensiuni mici. Nuantele inchise si formele indraznete aduc o nota de personalitate si unicitate si pot fi folosite in orice tip de baie.

Luati in considerare ca, fata de acum cativa ani, nu mai este nevoie sa folositi neaparat vopsea lucioasa, pentru a evita mucegaiul. Astazi puteti gasi si vopsele mate, in care se adauga aditivi speciali, ce ajuta la stoparea formarii mucegaiului.


2. Corpurile de iluminat

Inlocuirea corpurilor de iluminat este intotdeauna o varianta rapida si ieftina, de schimbare a aspectului unei camera. Multitudinea de optiuni, pe care le aveti la dispozitie, atat in magazinele de profil, cat si online, va permite sa va incadrati intr-un buget anume, pe care doriti sa il alocati, pastrand in acelasi timp nota personala preferata.

Nu va temeti sa abordati trendurile actuale, atunci cand alegeti corpurile de iluminat. Baile moderne sunt caracterizate de o gama variata de modalitati de iluminare, lustre sau bare de lumina, care vor difuza interesant lumina in incapere. Mergeti pe varianta de becuri LED, daca va doriti sa aveti un consum de energie redus si sa evitati supraincalzirea baii.


3. Decoratiuni pentru pereti

Cu totii suntem obisnuiti cu varianta clasica a unei bai, in care peretii nu sunt decorati, in afara faiantei sau vopselei, pe care o poarta. Baia moderna, insa, poate fi infrumusetata prin diferite obiecte de decor, care pot fi atarnate pe pereti, de la forme geometrice, elemente acvatice sau chiar tablouri, toate tratate cu solutii impermeabile sau laminate, care permit pozitionarea lor intr-un mediu umed.


4. Schimbarea accesoriilor de mobilier

Daca nu aveti bugetul necesar pentru schimbarea corpurilor de mobilier, in integralitatea lor, mergeti pe varianta schimbarii accesoriilor, care insotesc mobila de baie: manere pentru sertare, bare pentru prosoape, suport hartie etc. Acordati atentie tipurilor de obiecte inlocuitoare, care ar trebui sa fie asemanatoare ca si plasament al suruburilor si dimensiunilor, pentru a  nu fi nevoiti sa dati alte gauri in mobilier si/sau perete.


5. Parchet pentru baie

In momentul de fata, piata de profil ofera o mare varietate de pardoseli, atat din laminat, cat si din parchet din lemn masiv sau stratificat, special concepute pentru bai, tratate cu diverse solutii de impermeabilizare si etansare care le protejeaza de umiditatea ridicata si de inevitabilii stropi de apa. Acest tip de parchet este usor de montat peste podeaua deja existent din baie, fie ea din gresie, linoleum sau parchet.


6. Spatiile de depozitare

Pentru un aspect improspatat si modern al baii, nu uitati sa reorganizati lucrurile depozitate in ea. Daca aveti o baie mica, ganditi-va la maximizarea spatiilor disponibile, prin sertare glisante de dimensiuni mici, fata de dulapuri cu usi mari, prin polite de perete, cosuri prinse in perete etc.