Insula in Bucatarie – accent si punere in valoare

Insula in Bucatarie – accent si punere in valoare

Published In: Mobilier bucatarie Created Date: 2019-02-19 Hits: 1054 Comment: 0

Bucataria poate fi centrul casei dumneavoastre, un spatiu placut in care familia si cei apropiati iau masa si pot crea o multitudine de amintiri.

Daca pornim de la lucrurile de baza, orice bucatarie are cateva elemente esentiale, asa cum sunt spatiile de depozitare si electrocasnicele, ambele regasindu-se in mobila de bucatarie. Daca vreti insa ca spatiul sa devina unul modern si util, luati in considerare adaugarea unei insule accent, in centrul bucatariei.

1. Definirea spatiului. Cu totii stim ca bucataria trebuie sa fie un spatiu functional, o incapere in care formele trebuie sa serveasca in primul rand utilului si nu esteticului. De aceea, inserarea unei insule in bucatarie, va aduce un plus de creativitate versatila, functionalitate si stil. Aparitia unei insule, in centrul acestei camera, va ajuta la realizarea unei zone unitare, va “lega” elementele din restul bucatariei si va aduce spatii suplimentare de depozitare.


2. Element unificator. Unul din principalele motive, pentru care este folosita o insula in bucatarie, este acela al crearii unei zone unde ne putem relaxa, alaturi de familie sau invitati. Insula se va dovedi un spatiu ideal, in care puteti gati si discuta cu cei dragi, in acelasi timp. Alegeti un design interesant, care sa atraga, pentru ca cei prezenti sa acceseze aceasta zona cu placere: imbracarea insulei in marmura sau pictarea ei in culori saturate.


3. Culori accent. Atunci cand ne gandim la bucatarie sau la mobila aferenta acestei camere este foarte greu sa luam in considerare culori foarte indraznete, pentru ca alegerea unei astfel de nuante pentru dulapurile de bucatarie, se presupune a fi una pe o perioada foarte lunga de timp. Insula de bucatarie este, insa, locul ideal unde va puteti juca, imbinand tonuri puternice cu cele neutre. De asemenea, pozitionarea unei surse de lumina deasupra insulei, ajuta la definirea acestui element, indiferent de culoarea pe care o alegeti.


4. Element arhitectural. Componentele mobilei de bucatarie sunt de obicei destul de conservatoare si axate pe functionalitate, nelasand mult loc pentru creativitate si design. Insula de bucatarie ofera posibilitatea inserarii unor elemente arhitecturale, asa cum sunt politele incastrate sau insertii decorative, ce pot fi montate pe suprafata acesteia.