Modele Florale – clasic transpus in modern

Modele Florale – clasic transpus in modern

Published In: Created Date: 2019-06-10 Hits: 1350 Comment: 0

Printurile florale reprezinta o nota disctincta, clasica, ce poate fi infuzata in orice locuinta. Desi au reputatia unor modele caracteristice stilurilor mai vechi de casa – ex: tapetul floral din bucatariile traditionale sau stilul Victorian, ce folosea modele florale pe orice suprafata – tineti cont de faptul ca puteti incorpora acest tip de design si in spatiile moderne.

Secretul sta in folosirea originala si functionala a design-ului floral, in functie de model, culoare, textura si dimensiune. O data intelese modalitatile cele mai potrivite de utilizare ale acestuia, puteti achizitiona cu usurinta lenjerii de pat/cuverturi florale, mobilier, tapet sau obiecte de decor ce utilizeaza aceste motive florale.

1. Accent pe tipul de model – atunci cand vine vorba de trendul printurilor florale, varietatea este extrem de mare, insa trebuie sa va decideti asupra a 2 variante in care pot fi folosite: flori mari si indraznete pentru un aspect impresionant sau flori mici si delicate pentru un aspect in accente. Daca alegeti prima varianta, a printurilor mari si indraznete, trebuie sa abordati un stil de design, care sa va permita crearea unui perete accent, pe care sa folositi flori marite, detaliate, iar ceilalti pereti intr-o singura culoare, pentru a nu incarca spatiul. Optiunea numarul doi, a printurilor cu flori mici, functioneaza intr-un spatiu modern daca folositi modele abstracte, pe obiecte de decor, asa cum sunt pernutele decorative sau vazele.


2. Atentie la paleta coloristica – daca doriti sa folositi o culoare indrazneata, mergeti pe obiectele accent, combinand modele florale cu tonurile neutre, pentru o sensibilitate moderna. Puteti incorpora culorile regasite in modele florale si in alte obiecte mai mici din restul camerei, asa cum sunt plantele naturale sau pernutele decorative. De asemenea, folosirea unui print floral neutru, este o alta varianta pentru crearea unei geometrii moderne.


3. Importanta acordata texturii – o alta modalitate de a aduce motivele florale intr-o camera este incorporarea lor in textura naturala a spatiului, folosindu-le atat pe perete, in pernutele pufoase si cuvertura patului cat si in duritatea obiectelor de decor. Modele florale sunt foarte potrivite si pentru texturarea unui spatiu monocrom modern.


4. Focusare pe dimensiune – luati intotdeauna in considerare scara la care este realizat modelul floral, atunci cand cantariti vizual o camera pe dea-ntregul. Daca folositi tapet sau cuvertura cu model floral, puteti utiliza o scara mai mare, daca vorbim insa despre tablia patului sau pernutele decorative, este bine sa aveti motive florale la o scara mai mica. Atunci cand aveti printuri florale la o scara mare este bine ca restul camerei sa aiba culori solide, care sa nu diminueze impactul acestora, ar daca mergeti pe o scara mai mica, folositi o tema recurenta florala in obiectele de decor.