Punct de focalizare al atentiei – Modalitati de realizare in design interior

Punct de focalizare al atentiei – Modalitati de realizare in design interior

Published In: Mobilier living Created Date: 2019-03-11 Hits: 1508 Comment: 0

Atunci cand vorbim despre crearea unui punct de focalizare al atentiei, in designul interior al livingului, primul lucru care ne vine in minte este semineul, real sau fals.

Din ce in ce mai multe spatii traditionale elimina, insa, existenta unui astfel de element, din diferite motive: costuri, dimensiunea camerei, climatul zonei in care locuiti etc. Desi un semineu este punctul ideal, in jurul caruia puteti construi design-ul intregului spatiu, exista multe alte variante prin care puteti realiza un punct central, de interes pentru livingul dvs.

Parcurgeti mai jos modalitatile de creare a unei zone de focalizare a atentiei:

1. Tapet accent – o varianta simpla, prin care puteti rupe monotonia unor pereti simpli, albi, este folosirea tapetului, in diferite modele sau texturi. Alegeti peretele pe care se opreste privirea, in momentul in care intrati in camera si imbracati o parte a lui cu un tapet indraznet, grafic, care sa atraga atentia si care sa ajute la ancorarea celorlalte elemente din jur: mobila, corpurile de iluminat, obiecte de decor etc.


2. Ferestre puse in valoare – incercati sa folositi ferestrele din camera, trecand peste utilitatea lor principala, de introducere a luminii naturale in spatiu. Incadrati ferestrele cu jaluzele interesante sau grile decorative si grupati in jurul lor obiecte de mobilier. Veti obtine o zona perfecta pentru relaxare, cu o vedere superba.


3. Arta pe perete – creati un perete artistic, prin gruparea mai multor tablouri - ce afiseaza gustul artistic personal - sau a pozelor infatisand amintiri preferate. Nu va feriti sa adaugati diferite decoratiuni, ce sunt potrivite pentru atarnarea pe perete: semne din lemn sau tabla, lucruri cumparate in vacante sau chiar bilete/harti inramate. Veti realiza un punct de interes ideal, in jurul caruia puteti aseza apoi obiectele de mobilier.


4. Minimalism artistic – daca aveti un living minimalist, puteti crea impact vizual printr-o piesa de arta de dimensiuni mari. Un tablou mare, care sa incorporeze culorile accent din restul obiectelor sau care sa contrasteze cu ele, va uni toate elementele in jurul lui.


5. Iluminare inedita – atunci cand vreti sa creati un punct de focalizare al atentiei, dar nu vreti sa cheltuiti foarte mult, folositi-va de modalitatile de iluminare ale camerei. Alegeti un corp de iluminat, de dimensiuni generoase, care sa atarne din tavan si care va atrage atentia sau introduceti lampi cu design antic, pentru o atmosfera calda si intima.


6. Oglinzi cu personalitate – ideale pentru focalizarea atentiei, dar si pentru marirea estetica, a dimensiunilor camerei, oglinzile ofera posibilitatea exprimarii stilului personal prin rama aleasa. Nu uitati ca puteti introduce o oglinda de dimensiuni generoase, fara sa incarcati camera, iar forma acesteia depinde doar de stilul propriu.


7. Aspect organic – o modalitate perfecta, de a realiza o zona de interes in living, este gruparea plantelor din casa, indiferent de culoare, textura sau dimensiuni. Folositi ghivece si suporturi pentru plante pentru a obtine inaltimi diferite in aranjament.