Tabla si Creta – decoratiuni inedite in dormitor

Tabla si Creta – decoratiuni inedite in dormitor

Published In: Mobilier dormitor Created Date: 2018-07-12 Hits: 1483 Comment: 0

Folosirea tablei, sau a vopselei ce imita tabla, pe care se poate desena cu creta, a devenit o preferinta in materie de design interior, datorita plusului de unicitate, pe care il aduce fiecarei camera din camin.

Dormitoarele sunt spatiile in care ne putem manifesta imaginatia si personalitatea, fara a ne face griji ca nu urmam linia generala a casei. De aceea, introducerea unei table sau vopsirea unei zone, pe care putem desena orice, oricand este ideala si nu este permanenta.

Urmariti mai jos, cateva modalitati de folosire a desenelor din creta, pe vopseaua tip tabla, in dormitoarele din casa dumneavoastra:


>> Transformati in tabla, un perete intreg – folositi vopsea de perete, ce imita fidel tabla si permite scrierea cu creta. Veti crea un perete negru, accent, pe care puteti desena orice elemente: de la teme academice, stiintifice, care se potrivesc perfect pe suprafete intinse, ca reprezentarea reactiilor  chimice si pana la folosirea cretei multicolore, pentru imagini artistice. Mergeti pe varianta vopsirii peretelui din spatele patului, pentru a evita agatarea tablourilor si a decoratiunilor grele, deasupra capului.


>> Inramati o portiune mica de perete – nu este nevoie sa vopsiti in totalitate un perete, daca vi se pare prea drastic. Alegeti sa inramati doar o mica portiune din perete, deasupra patului, in care puteti realiza desene diferite, variate. Nu uitati sa folositi o rama deschisa la culoare, lucioasa, pentru a crea un contrast placut.


>> Incorporati rame goale – o idee interesanta si isteata este rezultata din imbinarea celor doua de mai sus: vopsiti un perete cu vopsea-tabla si inserati apoi rame goale, in care puteti scrie citate preferate sau sa desenati arta dorita. Incercati sa alegeti rame care sa contrasteze cu negrul vopselei - fie ca sunt albe, fie ca sunt in nuante pastel – si sa completeze culoarea cretei, indiferent care va fi aceasta.