Ultra Violet 18-3838 – culoarea anului 2018

Ultra Violet 18-3838 – culoarea anului 2018

Published In: Blog Mobila - Sfaturi si stiri Created Date: 2018-01-25 Hits: 1605 Comment: 0

Ca in fiecare an, Institutul de Culori Pantone, da tonul in alegerea culorii in lumea design-ului. Anul acesta, castigatorul este Ultra Violet, o culoare indrazneata, care a inceput deja sa faca valuri in toate domeniile.

Parcurgem cativa pasi, pentru a ne da seama cum a ajuns aceasta nuanta sa acapareze atentia si cum puteti sa o folositi in tot ceea ce inseamna design interior, mobilier si accesorii.

De ce Ultra Violet?

Desi multora le poate parea o alegere indrazneata, in special daca este comparata cu nuanta din 2017 (Verde Crud), nuanta anului 2018 sugereaza inventivitate si imaginatie, o inspiratie creativa care imbratiseaza expresivitatea artistica si reflectia spirituala.

Cum putem aduce si folosi Ultra Violetul in interiorul casei?

>Peretii – desi pare o culoare potrivita doar unei camera de copii, foarte curand vom vedea acest mov electric intr-o varietate de spatii in tendinte moderne si industrial. De aceea, puteti lua in considerare folosirea Ultra Violetului ca “perete accent” al unei camere, fiind siguri ca va atrage toate privirile.

>Mobila de bucatarie – daca va hotarati sa folositi aceasta culoare, in cadrul fronturilor din bucatarie, asigurati-va ca veti compensa aspectul cu nuante neutre. Luati in considerare adaugarea marmurei albe sau a unei varietati de lemn natural, pentru a echilibra impactul intens al Ultra Violetului.

>Mobila cu personalitate – daca vreti sa folositi nuanta in zona dormitorului sau a livingului, incorporate-o intr-o piesa de mobilier, care va deveni punctul de focallizare a atentiei: cadrul patului, scaune sau unele parti ale canapelei. Si in acest caz, cheia este contrastul, nuantele monochrome punand in valoare acest Violet intens.

>Accesorii – pentru persoanele cu reticenta in folosirea unei culori atat de aprinse, accesoriile sunt varianta ideala, unde o puteti folosi, avand in vedere ca pot fi inlocuite cu usurinta: tablouri, paturi, perne decorative etc.