Alegeti podeaua perfecta – detalii si sfaturi practice

Alegeti podeaua perfecta – detalii si sfaturi practice

Published In: Blog Mobila - Sfaturi si stiri Created Date: 2017-11-29 Hits: 598 Comment: 0

Alegerea tipului de placare al podelei este una dintre cele mai importante decizii, pe care va trebui sa o luati in casa dvs. Inainte de a lua o hotarare, tineti cont de cativa factori foarte importanti: costul materialului, durata instalarii si mentenanta.

Nu uitati ca unele materiale sunt mai potrivite zonelor cu traffic, in timp ce altele nu vor rezista foarte bine in astfel de spatii. De asemenea, unele podele dau un plus de confort, iar altele sunt usor de curatat, deci potrivite incaperilor cu grad ridicat de murdarire.

Parcurgeti tipurile de podea, intre care puteti alege, alaturi de cateva sfaturi, care va ajuta sa luati o decizie potrivita:

Parchet laminat, din PVC

Este un parchet realizat din polimeri sintetici, pigmentat prin adaos de culoare, foarte rezistent si usor de curatat. Se foloseste, in general, pentru spatiile utilitare, cum sunt bucatariile, dar este greu de reparat, asa ca fiti atenti cu tot ce inseamna indoirea, ciobirea sau atingerea cu chimicale abrasive a acestuia. Avantajele majore ale acestui tip de parchet sunt costul redus si posibilitatea instalarii lui peste o podea placata anterior, cu orice tip de material.

Placare cu gresie

Gresia poate fi realizata din ceramica sau portelan, se curata usor si este rezistenta la apa; de aceea este foarte des folosita in bucatarii si bai, spatii cu nevoie sporita de curatare. Luati in considerare si chitul pentru gresie, care de multe ori da batai de cap, fiind mai greu de curatat si putand aduna mucegai. Acest tip de placare este mai scump, fata de parchetul laminat, gresia avand un pret mai ridicat si presupunand, aproape de fiecare data, angajarea unui profesionist pentru instalare.

Podea din compozit

Aceasta versiune prelucrata a parchetului este facuta prin comprimarea mai multor straturi de placaj si punerea unui strat subțire de lemn de esenta tare, pe partea superioara. Poate fi instalat pe orice tip de pardoseala si se potriveste perfect in orice camera care nu contine umiditate, de aceea orice se varsa pe suprafata ei, trebuie curatat repede. Este o varianta mai ieftina decat podeaua de lemn si poate fi instalata fara un profesionist.

Podeaua de lemn

Podeaua realizata din lemn de esenta tare este extrem de durabila, poate fi slefuita si refinisata de mai multe ori si este potrivita oricarei zone din casa, fara umiditate. Curatarea este simpla, prin matura sau aspirator si mop, iar zgarieturile si matifierea sunt usor de reparat prin lustruirea pardoselei. Este cea mai costisitoare varianta pentru placarea podelei si variaza in functie de tipul lemnului.