Camera bebelusului – idei practice de organizare

Camera bebelusului – idei practice de organizare

Published In: Blog Mobila - Sfaturi si stiri Created Date: 2017-11-24 Hits: 1261 Comment: 0

Pentru viitori parinti, realizarea camerei copilului se poate dovedi un proiect, pe cat de entuziasmant, pe atat de coplesitor.

Urmati cativa pasi simpli, pentru pregatirea acestei oaze de bucurie, intr-un mod usor si placut.

>>Costruiti in jurul unei teme – decorarea si mobilarea camerei bebelusului este un proiect distractiv si relaxant, oferind o libertate, pe care nu v-o permiteti in restul casei: culori vii, piese de decor indraznete si mobila in diferite forme. Camera trebuie sa fie estetic placuta, nu incarcata, iar cel mai bun mod de a obtine acest echilibru este alegerea unei teme, pe care sa o folositi de la inceput si pana la sfarsit. Fie ca este vorba de animalele de la zoo sau printese celebre, tema va ajuta sa intregiti spatiul, bucata cu bucata.

>>Mobilier multi-functional – investiti in piese de mobilier, care se pot transforma, pe masura ce copilul creste si, o data cu el, nevoile si punctele de interes ale acestuia. Luati in considerare, in locul mesei de schimbat, o tavita portabila pe care o puteti tine pe o comoda normala sau un patut de bebelus, care poate fi transformat, dupa indepartatea grilajului, in pat normal pentru copil.

>>Adaugati spatii de depozitare – cu totii stim cate lucruri se aduna, o data cu aparitia unui bebelus, mai ales daca este al doilea copil in familie. Organizarea tuturor acestor lucruri, ajuta camera in primul rand estetic, dar si pe proaspetii parinti, care se trezesc intr-o lume haotica, in primele luni de la nastere. Incercati sa alegeti spatii de depozitare inchise: dulapuri, sertare, in detrimentul celor de tip raft, ce necesita o aranjare perfecta zilnic.

>>Confortul pe primul loc – mai mult decat orice, camera copilului trebuie sa fie calda, confortabila si sa inspire siguranta, atat pentru bebelusul nou venit, cat si pentru mama, care va petrece extrem de mult timp in ea. Ingredientul secret este reprezentat de textile: covoare, traperii, paturici etc. Jucati-va cu o varietate de culori, texturi, modele, care vor crea un spatiu vizual profund confortabil si relaxant. Decorati camera cu jucarii de plus, care vor aduce o valoare estetica incaperii, chiar daca bebelusul nu se va putea bucura de ele din prima luna de viata.