Cum afecteaza desing-ul biroului eficacitatea la locul de munca

Cum afecteaza desing-ul biroului eficacitatea la locul de munca

Published In: Mobilier comercial / birou Created Date: 2017-10-30 Hits: 583 Comment: 0

Modul in care este organizat un spatiu corporate are o influenta majora asupra angajatilor si a modului in care isi indeplinesc sarcinile de munca. 

Alegerile, pe care un angajator le face, in privinta spatiului de munca, afecteaza totul, de la performanta indatoririlor de serviciu, pana la rata erorilor comise si chiar la pastrarea unui colectiv de angajati multumiti.

Pentru a obtine un spatiu de lucru optim pentru angajati, venim in ajutor cu cateva explicatii privind stiinta din spatele organizarii si alegerii birourilor si a mobilierului de birou:

*Culorile pot afecta performanta angajatului, in functie de specificul jobului – un studiu realizat de cercetatorii in domeniu, arata ca paleta coloristica din jurul nostru are un efect profund asupra capacitatii de indeplinire a sarcinilor de munca: albastrul si verdele cresc performanta in domeniile de lucru, ce necesita generarea de noi idei, in timp ce rosul ajuta tipul de indatoriri ce presupun atentia la detalii.

*Formele rotunde inspira lucrul in echipa – orice angajator trebuie sa ia in considerare cateva caracteristici, in momentul in care achizitioneaza mobilierul de birou: pretul, stilul, culoarea, dar mai ales forma. S-a demonstrat ca participantii, la sedintele de birou, sunt mult mai dispusi sa se  angreneze in gandirea si colaborarea colectiva, in momentul in care sunt asezati in cerc sau semicerc, fata de aranjamentele rectangulare, in linii drepte. Mesele de conferinte rotunde stimuleaza creativitatea si lucrul in echipa.

*Spatiile de lucru, cu atentie la decor, atrag angajatii de calitate – in trecut, birourile erau caracterizare de forme drepte, curate si functionalitate, ce nu tinea cont de forma. Tendinta moderna este ce a petelor de culoare, in detrimental nuantelor neutre si a birourilor decorate personalizat, fata de cele minimaliste si “curate”, pentru ca lipsa personalitatii mobilierului duce la o insatisfactie a angajatului.

*Temperatura ideala elimina erorile – este foarte greu sa faci pe plac tuturor, intr-un spatiu de lucru deschis. Intotdeauna vor fi grupuri care se plang de aerul conditionat si altele care nu pot lucra fara ca acesta sa fie pornit. Cercetatorii au stabilit 20-24o Celsius, ca interval perfect al temperaturii dintr-un birou, astfel ca incorporarea unui termostat, in spatiul de lucru, devine imperativa. Solutia pentru angajatii ce prefera temperaturi mai scazute, poate fi una individuala: asigurarea ventilatoarelor pentru aceste persoane, de exemplu.

Tags: mobilier birou decor birou organizare mobilier birou

Leave A Comment

Captcha