Cum alegi mobila de bucatarie

Cum alegi mobila de bucatarie

Published In: Mobilier bucatarie Created Date: 2017-05-17 Hits: 1043 Comment: 0

Daca te-ai mutat in casa noua sau pur si simplu ai decis ca ai nevoie de o schimbare in casa si iti doresti sa reinventezi locul in care iti petreci cel mai mult timp, noi iti venim in ajutor cu cateva idei pentru a face alegerea corecta atunci cand alegi mobila de bucatarie fie ca o cumperi gata facuta, fie ca doresti ca aceasta sa fie unica si alegi mobila la comanda.

In primul rand, trebuie sa stii din start ca bucataria este locul unde petreci cel mai mult timp, fie ca esti pasionat de gatit sau nu. Acolo primesti de multe ori musafiri, acolo iti iei micul dejun, pranzul si cina, acolo gatesti sau primesti mancarea pe comanda, acolo iti savurezi linistit cafeaua ori ceaiul la prima ora.

Asadar, bucataria trebuie sa fie locul in care te simti confortabil, locul spatios din casa, locul pe care atunci cand il amenajezi merita o atentie deosebita.

Culoarea - desi pentru multi poate sa para un amanunt neinteresant, culoarea mobilierului conteaza foarte mult. In bucatarie trebuie sa straluceasca totul, dar este si locul unde se face cea mai multa mizerie, astfel pe o culoare deschisa (alb , crem , nude, etc) se vor observa imediat petele de ulei, mancare chiar si apa. Nici culorile prea inchise nu sunt departe de acest impediment, insa sunt culori care aduc avantaje in ceea ce priveste murdaria si culori vii care dau un aer elegant si iti vor transforma bucataria intr-un loc in care te vei simti excelent.

Materialul - acesta este intr-adevar unul dintre criteriile importante dupa care trebuie sa alegem mobilierul intr-o casa avand in vedere ca nu-l schimbam atat de des precum alte obiecte dintr-o casa. Nu te uita la pret atunci cand alegi sa faci o investitie atat de importanta, ci cauta sa fii cu adevarat multumit de calitate-pret pentru ca mobila de bucatarie o vei avea si peste multi ani si atunci ai vrea sa fie intacta. Pentru asta discuta serios cu producatatorii de la care alegi mobila de bucatarie.

Daca ai stabilit deja culoarea si materialul mai ramane un ultim aspect de pus la punct, insa unul destul de important. Proiectarea mobilierului este foarte importanta avand in vedere ca spatiul destinat bucatariei este in general unul destul de mic la majoritatea apartamentelor. Trebuie sa tii cont de faptul ca pe langa mobilier va fi nevoie de aragaz, frigider, o masa, in cazul in care nu ai amenajat un loc special pentru mesele in familie.

De preferat ar fi sa alegi pe cineva in masura care sa te sfatuiasca in legatura cu ceea ce inseama culoare, material, forma si tot ce tine de design atunci cand iti doresti sa ai bucataria viselor tale!