Design in Living – 4 greseli uzuale si cum pot fi corectate

Design in Living – 4 greseli uzuale si cum pot fi corectate

Published In: Mobilier living Created Date: 2018-03-16 Hits: 1163 Comment: 0

Cu totii stim cat este de important living-ul intr-o casa, avand rol central, atat pentru familie, cat si pentru invitatii, care ne calca pragul.

Fie ca este vorba de o canapea tintuita langa perete sau ignorarea esteticului, in favoarea functionalului, spatiul living-ului este locul unde apar cel mai des, greseli de design, care pot fi rezolvate insa, cu usurinta.

Parcurgeti mai jos, modalitati de solutionare a 4 greseli comune, intalnite in aspectul living-ului:

1. Nerespectarea proportiilor

Atunci cand vine vorba de design interior, proportia este elementul cheie, cel care stabileste relatia vizuala intre obiectele din incapere. Varianta ideala este aceea in care fiecare component variaza in forma si marime, pentru a genera un estetic interesant si omogen.

Solutia cea mai simpla este respectarea unei proportii de 2:3 intre obiecte: masuta de cafea ar trebui sa fie 2/3 din lungimea canapeli, canapeaua ar fi bine sa aiba 2/3 din lungimea covorului etc. Totul trebuie insa adaptat la senzatia pe care o confera fiecaruia. Daca nu va simtiti confortabil la prima varianta de aranjament, jucati-va cu obiectele de mobilier, pana cand va inspira o stare placuta.


2. Tintuirea obiectelor de mobilier

Tendinta, in mai toate living-urile, este aceea de a lipi mobila de perete, lasand un spatiu mare si gol, in mijlocul camerei. Desi este o modalitate de a mari vizual, dimensiunea incaperii, aceasta tintuire a pieselor de mobilier aduce un dezechilibru in spatiu si elimina multe zone utilizabile.

Rezolvati aceasta problema prin crearea de segmente, in care grupati obiectele de mobilier, in defavoarea alinierii lor la pereti. Alegeti un punct de focalizare (semineu, televizor) si construiti aranjamentul plecand de la acel punct. Daca living-ul este suficient de mare, realizati si grupari secundare: zona pentru citit, spatiu de lucru ca birou de acasa etc.


3. Neglijarea stratificarii design-ului

Living-ul este cu siguranta spatiul cel mai folosit int-o casa, locul unde ne relaxam dupa o zi grea de munca. Functionalitatea sporita a acestei incaperi a condus si la prioritizarea utilului, in defavoarea esteticului.

In acest caz, solutia vine din complexitatea straturilor caracteristice design-ului interior, mai exact a unei combinatii de elemente:

  • Pereti: vopsea, tapet
  • Podele: lemn, mocheta, vinil
  • Mobilier: canapea, scaun, masa
  • Textile: perne, paturi, covoare, cuverturi
  • Iluminat: lustra, lampa de birou, lumina ambientala
  • Arta de perete: poze, tablouri, oglinzi
  • Decoratiuni: flori, carti, obiecte de arta

Solutia este completarea spatiului cu toate elementele de mai sus, daca ele lipsesc. Pe parcurs ce adaugati componente, asigurati-va ca sunt de forme, dimensiuni si texturi diferite, pentru a crea un efect vizual interesant.


4. Eliminarea unitatii spatiului

De cele mai multe ori, living-ul nostrum devine o colectie de elemente, adunate de-a lungul timpului si nu una care sa genereze un stil unitar, definitoriu.

Problema poate fi foarte usor rezolvata prin culoare: incercati sa folositi aceeasi paleta de culoare, in cadrul majoritatii obiectelor, aducand cateva nuante sau texturi care se completeaza si omogenizeaza spatiul