Idei practice si inspirante pentru placarea baii

Idei practice si inspirante pentru placarea baii

Published In: Mobilier baie Created Date: 2017-10-09 Hits: 929 Comment: 0

Motivele, in functie de care alegem placarea baii, intr-un fel sau altul, sunt diferite: felul in care reflecta lumina, durabilitatea, usurinta cu care se curata, stilul pe care dorim sa il exprimam si asa mai departe. 

Renovarea baii, prin schimbarea modului in care sunt placati peretii si podeaua, este o varianta ideala de a oferi spatiului un aspect lustruit si nou. Procesul este unul mai scump, fata de vopsirea peretilor, astfel incat depinde de bugetul de care dispuneti: puteti alege varianta placarii pana la tavan sau pana la jumatatea peretului, asa cum puteti opta intre materiale de o calitate mai buna sau mai slaba.

Specialistii MobiliCASA va pun la dispozitie o lista de idei, care vin in ajutorul dvs, atunci cand vine in discutie placarea baii:

Placarea cu lambriuri – lambriul este o acoperire decorativa a peretelui, care se extinde de obicei, de la podea pana la tavan. Este facut, in cele mai multe cazuri, din bucati lungi, care imita faianta traditionala sau lemnul vopsit in alb. Daca bugetul nu va permite sa acoperiti toata lungimea peretelui, incercati lambriul doar in partea de sus si apoi vopsiti peretele ramas cu o vopsea lucioasa sau semi-lucioasa, pentru o curatare usoara.

Placarea “de frontiera” – este placarea cu fasii de faianta, care taie campul vizual, la jumatatea/treimea peretelui. Acest procedeu va permite sa adaugati stilul personal, fara a maximiza bugetul. Adaugati o fasie de mozaic sau sticla colorata, de-a lungul peretelui, pentru a stiliza si incazli spatiul

Placarea pardoselii – gresia ramane cea mai buna varianta de placare a pardoselii, fiind cea mai rezistenta la apa, fata de orice alta varianta de lemn. Puteti alege placi ceramice sau vinil, insa luati in considerare materialul impermeabil, pentru podea, din cauza expunerii masive la apa.

Placarea zonei de dus – puteti placa doar zona in care aveti montat dusul sau puteti folosi o placare diferita pentru acei pereti, acest lucuru permitandu-va sa definiti zonele din baie. Utilizati piese care au valoare mica de absorbtie a apei, pentru ca vor suporta multi litri de apa pe zi, pe suprafata.

Placarea totala cu gresie si faianta – daca vreti sa mergeti pe o varianta clasica, placarea totala in aceasta modalitate imbina durabilitatea si curatarea usoara, cu stilul personal. Variati culoarea, forma modelul, dimensiunea si textura placilor, intre pereti si podea si veti obtine un spatiu modern si interesant.