5 PASI SIMPLI DE URMAT IN FENG-SHUI, PENTRU CASA TA

Universul este energie, energia este armonie, iar armonia este elementul de bază al Feng-shui-ului, dar ce este defapt Feng-shui-ul, de unde a venit și care sunt cei 5 pași  de care trebuie sa ținem cont pentru a atrage echilibrul și toata energia pozitivă  asupra căminului nostru?

Ce este feng-shui-ul?

Feng-shui-ul prin definiție este o practică de aranjare a diverselor obiecte și piese de mobilier  astfel încât să se creeze un echilibru cu natura. Prin dispunerea corespunzătoare a elementelor ajutatoare, valorificăm forțele energetice și stabilim armonie între noi și mediul care ne înconjoară.

 

De unde provine noțiunea de Feng-shui?

Feng Shui este o artă și o știință străveche care a fost dezvoltată acum peste 3.000 de ani în China. „Feng” înseamnă vânt, iar „shui” înseamnă apă. În cultura chineză, vântul și apa sunt asociate cu o sănătate bună. Astfel, aceste 2 cuvinte luate împreună „feng shui” , au ajuns să însemne noroc. 

 

Cum să atragem prosperitatea și norocul în casa noastră, prin feng-shui?

Acum că ne-am familiarizat cu noțiunea de “ feng-shui”, haideți să învățăm să ne armonizăm casa cu natura, pentru a atrage prosperitatea  și norocul de partea noastră.

 

5 Reguli de feng-shui pentru living

   Livingul reprezinta punctul central al casei si daca rezervi acestuia și o zonă de dining, devine o încăpere extrem de importantă, atât din perspectiva unui designer de interior, cât și din punctul de vedere a unui practician feng shui. Amplasarea livingului ar fi ideală să se afle în centrul casei.

·        Optează pentru o masă cu un singur picior solid, ca de exemplu o masă rotundă. Masa nu trebuie amplasată între două uși, sub o grindă sau în așa fel încât să fie văzută de la ușa principală. Dacă nu ai cum să eviți aceste aspecte, optează pentru un perete decorativ, riflaj sau plante, care să separi zona de living, de ușă.

·        Lumina este un aspect care nu trebuie neglijat în amenajarea livingului. Profită de lumina naturală la maxim si completeaz-o cu o schemă stratificată de iluminare artificială densă și puternică. Pentru a face acest lucru posibil, este important să acorzi o atenție deosebită corpurilor de iluminat pe care urmează să le pui în living. Sursa principală de iluminat  plaseaz-o în centrul plafonului, iar secundar apelează la surse de iluminat de accent, precum aplice de perete sau veioze. Pentru o armonie Feng Shui ideală, încearcă să reproduci cât mai fidel, lumina naturală.

·        Lasă energia să curgă prin living și nu aglomera prea multe piese de mobilier sau elemente decorative în dreptul ușii. Aceasta regulă este una dintre cele mai importante aspecte ale  Feng Shuiului, ușile fiind considerate a fi căile de circulație a Chi-ului pe întreaga suprafață a locuinței. Pentru ca energia să curgă prin living, intrarea în încăpere trebuie să fie întotdeauna liberă. Mobilierul preferat în feng shui, este cel cu forme simetrice.

·         Plantele naturale joacă si ele un rol important în decorarea sufrageriei. Cele mai potrivite plante sunt crizantemele, gălbenelele, orhideele și bambușii.  De evitat plantele cu spini sau țepi, alungă fericirea din casă.

·         Nici nuanțele folsite în casă nu sunt de neglijat, iar specialiștii Feng-Shui ne sfătuiesc să folosim culori cât mai calde, inspirate din natură, care mențin relațiile în echilibru ( maro, verde, bej, crem , galben). Culorile încărcate pot influența echilibrul dorit.

 

 5 Reguli de feng shui pentru dormitorul tau

      Un dormitor mobilat conform regulilor Feng Shui va avea o influență importantă pentru calitatea somnului tău, așa că tot ce ai de făcut este doar să tii cont de aceste 5 principii !

·         Cea mai mare atenție în dormitor trebuie acordată poziționării patului. Patul trebuie pus întotdeauna în diagonală față de ușă, în colțul cel mai îndepărtat al camerei. De evitat cu orice chip amplasarea patului în „poziția morții”, adică aliniat cu ușa, în asa fel încât să dormi ori cu capul, ori cu picioarele spre ușă. Asigură-te că plasezi patul astfel încât să nu blochzi orice fel de Chi să intre în cameră.

 ·         Patul se va lipi intotdeauna de unul din pereți pentru a spori sentimentul de stabilitate și este recomandat ca acesta să aibă o tăblie. Permite acesul la pat din toate direcțiile, pentru ca oxigenul și energia Chi să treacă ușor pe lângă tine în timp ce dormi. Foarte important pentru un dormitor feng shui este si tipul patului, mai exact forma tăbliei acestuia. Astfel, tăbliile din lemn, tapițate, ofera un sprijin bun si contribuie la generarea unui Chi sanatos, pe cand cele din stinghii sau bare nu reusesc sa acumuleze energie pozitiva. Forma tabliei preferată în practica feng-shui este forma dreptunghiulară sau semicirculară, cu partea rotunjită orientată în sus. 

 ·        Evită amplasarea oglinzilor în dormitor sau dacă ele se află deja în proiectul tău de mobilier,  nu trebuie în niciun caz să fie orientate spre pat, pentru că din punct de vedere energetic efectele pe termen lung sunt distrugătoare pentru viața de cuplu (chiar dacă sunt tentante pentru îndrăgostiți). Oglinzile vor da senzația că acolo sunt mai multe persoane, iar după principiile Feng-Shui, se spune că astfel riști invitarea unei a treia persoane în viața de familie sau în cuplu.

·        Pe parcursul zilei, dormitorul trebuie să primească multă energie solară, însă nu este bine ca lumina să cadă direct pe pat, pentru că acesta va fi supraîncărcat energetic. Nu aseza lumini deasupra patului, ci de o parte si de alta, pe noptiere. Aplicele de tavan trebuie să fie răspandite uniform și simetric: montează două plafoniere pe tavan, de-o parte și de alta a patului. 

 ·        Un ghiveci cu flori este binevenit în dormitor, mai ales dacă este amplasat într-un colț al camerei. În schimb, televizoarele, calculatoarele, sistemele audio etc. nu sunt potrivite pentru această cameră, așa cum nu sunt nici fântânile decorative, acvariile sau alte obiecte care implică folosirea apei, pentru că simbolizează pagubă financiară.

 Nu uita că dormitorul trebuie să fie mereu  aerisit și ordonat pentru a lăsa energia Chi  , să circule !

  

5 Reguli de feng shui în bucătarie

    Un bun feng shui în bucătărie începe cu amplasarea încăperii într-o zonă mai îndepărtată a casei, la parter sau în zona sudică sau în sud-est  pentru a atrage bunăstarea și bogăția. Dacă acest lucru nu este posibil și locuiești într-un apartament la bloc, mai mult ca sigur că bucătăria ta este poziționată aproape de intrare. Totuși, dacă aceasta este deja poziționată într-un alt colț, atunci va trebui să ai grijă să aduci elemente care să armonizeze energiile. iar pentru a creea energia potrivită trebuie să urmezi cele 5 reguli de bază:

·         Ai grijă la aragaz, nu trebuie să fie îndreptat spre ușa casei, deoarece acest lucru reprezintă o perturbare gravă a fluxului de energie din locuință. Pozitia corecta din punct de vedere feng shui a aragazului este diagonal opusa fata de intrare. 

·        Deși toți avem tendința de a prefera spațiile deschise, în Feng Shui este recomandat ca bucătăria să fie separată de restul camerelor, pentru a împiedica amestecul fluxurilor de energie.

·        Culorile folosite în bucătărie joacă un rol foarte important, ele trebuie să trebuie să transmită o energie pozitivă. Tocmai din acest motiv este recomandat să utilizezi culori precum: ivoar crem, alb, bej, oranj, nuanțe diverse de verde și chiar violet (nuanțe deschise). Combinațiile de culori se vor stabili și în funcție de sectorul în care este bucărătia amplasată.

-         Bucătăria situată în Sud, Sud – Est, Est, are ca nuanțe favorabile: verde, bej, maro.

-         Bucătăria situată în Sud-Vest, Nord-Est: are ca nuanțe favorabile: crem, ocru, cărămiziu.

-         Bucătăria situată în Nord, Est, Sud-Est: are ca nuanțe favorabile: bleu, negru și verde.

-         Bucătăria situată în Est, Sud-Est: are ca nuanțe favorabile: turcoaz, verde, maro.

-         Bucătăria situată în Vest, Nord: are ca nuanțe favorabile: combinația de alb cu albastru sau alb cu gri.

-         Bucătăria situată în Nord-Vest: are ca nuanțe favorabile: alb și ivoar, deși ar fi cel mai indicat să evităm această poziție.

 ·        Ține cont de forma mobilierului și optează pentru forme regulate și colțuri rotunjite,  formele neregulate favorizează apariția unor puncte moarte ce blochează energia Chi.

·        Spune ” DA “ plantelor, în bucătărie! Plantele înfrumusețează geamul, iar în feng shui sunt un burete al energiei pozitive. Recomandăm câteva plante potrivite pentru bucătărie ca de exemplu, lămâiul, plante aromatice (busuioc, rozmarin, mentă, lămâiță , cimbru, salvia etc), violeta de Parma, begonia, feriga, mușcate.

5 Reguli de feng shui pentru baia ta

   Baia este, deseori, lăsată la urmă, când vine vorba despre canalizarea energiilor pozitive. Însă, chiar și această încăpere are nevoie de o abordare specifică, pentru a fi echilibrată din punct de vedere energetic. Pentru a putea realiza acest lucru, este necesar să ții cont de câteva tehnici utile și importante :

·        Acordă importanță pardoselii! Da, ai citit bine, pardoseala este unul dintre elementele principale ale băii – așadar, trebuie să te concentrezi asupra acestui aspect important. Poți alege modele de gresie sau parchet, care să dea o notă unitară întregii camere. Specialiștii recomandă materiale naturale, precum lemnul, piatra sau ceramica, fiindcă au un puternic efect pozitiv asupra Chi-ului , stimulând un echilibru propice.

 ·    Joacă-te cu obiectele decorative și atrage energia pozitivă în oaza ta de relaxare, baia! În general, dacă baia nu are destulă lumină, este esențial să folosești decorațiuni naturale, precum plantele, care să regleze acest factor negativ. De asemenea, în funcție de dimensiunile camerei, poți opta pentru obiecte care să completeze ansamblul estetic și energetic. Cristalele, vasele de aromaterapie, dar și lumânările și parfumurile pot regla ambientul – așa că ai libertatea de a te juca cu diverse arome și mirosuri îmbietoare, care au un efect pozitiv asupra întregului spațiu.

 ·        Culorile sunt un aspect important în amenajarea băii în stil Feng Shui. Specialiștii în domeniu recomandă nuanțe de foc și pământ, precum roșu, oranj sau galben, însă te poți orienta și spre nuanțe precum alb, gri, bej, sau crem, păstrând echilibrul cromatic de ansamblu. De asemenea, și culorile negru sau verde sunt binevenite în structura totală, chiar dacă se vor regăsi doar sub forma unor obiecte decorative (tablouri, plante, covorașe, accesorii, etc.). Vei observa faptul că atmosfera generală și fluxul energetic sunt strâns de legate de culorile folosite, fiindcă acestea au corespondent direct în elementele existente în natură. Abordând astfel procesul de amenajare, poți crea o oază de relaxare chiar în propria ta baie!

·        Canalele de scurgere-Pentru a evita dezechilibrul și lipsa armoniei provocate de canalele de scurgere amintite mai sus, se recomandă să apelezi la acoperitoare de plastic și să ții mereu capacul lăsat la toaletă. De asemenea, dacă sesizezi că robinetele picură apă, trebuie să le schimbi de îndată, pentru că simbolistica reprezintă pierderi materiale. Astfel, vei fi sigur că energia vitală Chi din baia ta nu se va pierde.

 ·        Curățenie, prospețime, echilibru și armonie! Asigură-te că fiecare element din baie se încadrează într-o atmosferă primitoare și revigorantă. Renunță la etajerele și dulapurile care nu îți sunt necesare. De asemenea, e important de menționat că dacă dispui de o fereastră, atât pervazul cât și fereastra trebuie să fie curate mereu. Sticla murdară și pervazul prăfuit sunt semne ale unui Feng Shui negativ. Oferă băii tale un aer curat și împrospătat, iar noi îți garantăm că energia pozitivă din încăpere se va răsfrânge asupra stării tale de spirit!

  

    Urmează  aceste reguli de feng shui și bucură-te de un stil de viață sănătos și prosper. Nu este nevoie să implementați fiecare sfat atunci când decideți cum să vă amenajați locuința. Chiar și schimbând câteva lucruri în casă, ați putea face pași importanți către o energie mai pozitivă  si o viață mai armonioasă !

Next
Next

3 MODURI CUM SEPARI O BUCATARIE OPEN-SPACE DE LIVING