Aleg sa ma simt…in functie de culorile pe care aleg sa le folosesc, in interiorul casei mele!

  Cati dintre noi, atunci cand se gandesc la constructia sau renovarea casei, opteaza pentru culorile mobilierului si al peretilor, strict din punct de vedere vizual?

 Afla, ca nu doar echipa de profesionisti, materialele si finsajele folosite, necesita o atentie deosebita, dar si procesul de alegere a cromaticii interioare,  este mult mai amplu. In functie de culorile alese, ne putem influenta starea de spirit si chiar sanatatea psihica.

 Desigur, stim ca dupa un lunnnggg efort si stres vine acel moment mult asteptat, de punere a creativitatii in joc pentru a contura sentimentul “ acasa” si de aceea niste pont-uri venite din partea specialistilor sunt mai mult decat necesare.

 

 Atat culorile in tonuri calde cat si cele in tonuri reci, sunt “trase la raspundere” pentru crearea atmosferei interioare, a casei. De asemenea, in functie de nuantele alese, putem schimba vizual si perceptia spatiului, putem sa il micsoram sau sa il marim in functie de alegerile facute.

Cunoastem ca nu este usor sa te decizi in alegerea culorii potrivite, cu atat mai mult, nu atunci cand trebuie sa tii cont si de anumite aspecte, iar optiunile devin mai restranse. Cu ajutorul specialistilor nostri, lucurile imposibile, devin posibile ca tu sa ramai 100% multumit, iar pentru asta iti oferim din “casa”, cateva pont-uri must do it. 

 

1. It’s all about the “Color Wheel”

  Mai tii minte cand erai la scoala, iar profa te batea la cap cu aceasta roata a culorilor, te punea sa o desenzi de “n” ori si te invata cum sa te ghidezi in functie de ea? Cu siguranta acum ti-ai amintit de Color Wheel!

  Secretul cromaticii consta in alegerea culorilor dispuse opus pe diagrama, pentru a creea culori complementare, la care poti adauga tonuri inchise sau deschise ce deriva din aceasi culoare.

 De exemplu:

     

2. Pune culoare cu masura

A doua regula, este proportionarea culorilor adecvat pentru a nu incarca spatiul!

 -        aprox 60% din incapere trebuie sa fie o culoare neutra la care se poate adauga alte 2, 3 tonuri din aceasi culoare;

-        aprox 30%, este reprezentata de culoarea dominanta;

-        10 % raman pentru accente (la alegere 2,3 elemente decorative) ce dau un plus de valoare camerei;

De exemplu:


3. Orice camera isi are culoarea ei

 Un somn odihnitor intr-un ambient perfect in DORMITOR

   Ce parerea ai avea daca ti-as spune ca ne petrecem aproximativ 25 de ani din viata dormind si daca mai punem si timpul petrecut in dormitor, am mai adauga cam 7 ani. Pe langa accesorizarea camerei, cromatica din dormitor joaca un rol foarte important pentru o ambianta ideala pentru un somn odihnitor.

Culorile ideale cu care nu poti da gres pentru amenajarea dormitorului sunt culorile neutre (deschise si de preferat calde), iar daca vrei o camera care sa iasa putin din anonimat poti opta pentru albastru sau verde. Ca si accente de culoare ai putea merge pe variante de mov, turcoaz, galben, roz.

De exemplu:

 BUCATARIA, inima casei tale

  In bucatarie este permis sa te joci cu culorile la fel cum te joci cu mixurile de ingrediente. Singurul loc in care nu dai gres cu culorile, insa totusi avem o singura regula, atentie la folosirea nuantelor inchise in bucatariile mici!!! Totul tine de tine si de cum iti doresti sa iti personalizezi spatiul.

De exemplu:

Dincolo de prag este cartea ta de vizita, HOLUL

Desi atunci cand ne gandim la amenajarea casei noastre il plasam pe plan secund, holul reprezinta o caracteristica foarte importanta in formarea imaginii de ansamblu a intregii case.

 Este cartea de vizita a locuintei, fiind prima incapere de interactiune cand pasim dincolo de prag!

 Holulul reprezinta schita întregului design al interiorului. Cromatica trebuie aleasa in functie de dimensiune si iluminat. Culorile optime pentru hol sunt culorile neutre cu tonalitate deschisa. Nuantele pamantului sunt cele preferate de specialisti nostri, avand o mai mare rezistenta la  murdarie.

Accesoriile precum plantele si oglinziile, sunt intotdeauna bine-venite in zona de hol, iar petele de culoare fac spatiul mai “cozy”, asa ca nu te sfii sa le folosesti. Atentie insa, ele trebuie sa formeze un întreg uniform pentru a alcătui un interior cat mai estetic!!

De exemplu:

  Oaza de relaxare, BAIA

  O baie reusita trebuie sa fie armonizata perfect si sa urmareasca un plan de amenajare care cuprinde un design adecvat si o schema cromatica potrivita in functie de suprafata si luminiozitatea de care dispui. Baia reprezinta oaza de relaxare a casei, iar obtinerea unui spatiu cat mai confortabil si util este absolut necesar.

Cea mai importanta regula cu care sa nu dai gres in stabilirea cromaticii in baie este ”regula celor 3 culori“ si se raporteaza la culoarea deschisa, dominanta si culoarea de contrast:

-        Culoare deschisa 60% ;

-        Culoare dominanta 30% ;

-        Culoare de contast 10% ;

Printre cele mai potrivite culori pentru baie putem enumera: albastru, verde, alb, galben si crem.

De exemplu:

  Momente pretioase alaturi de cei dragi, in LIVING

  Livingul este camera centrala a casei, este spatiul in care familia si prietenii se reunesc, este locul in care cei de acasa se relaxeaza sau dupa caz, servesc masa, iar de aceea trebuie sa iti reflecte in totalitate personalitatea.

  Pentruca este principala incapere din casa unde petreci timp pretios cu cei dragi, cromatica folosita din living trebuie sa inspire un sentiment primitor si relaxant. Fiindca de obicei livingul este si cea mai spatioasa camera din casa, ai unda verde la a-ti pune imaginatia “colorata” la contributie.

De exemplu:

Speram sa te inspire articolul nostru, iar daca inca nu esti decis in amenajarea casei tale, cu echipa MobiliCasa, deciziile sunt cel mai usor de luat!

 

Previous
Previous

       Cum decorăm masa de Paște: 7 idei creative

Next
Next

7 sfaturi utile pentru amenajarea camerei copilului